Агуулгын хүснэгт:

Азтай Пугго: 4 алхам
Азтай Пугго: 4 алхам

Видео: Азтай Пугго: 4 алхам

Видео: Азтай Пугго: 4 алхам
Видео: Собака лежала в луже. История борзой собаки по имени Мелвин. 2024, Долдугаар сарын
Anonim
Азтай Пугго
Азтай Пугго
Азтай Пугго
Азтай Пугго

De Lucky Puggo гэдэг нь маш том систем юм. Wanneer er een kat 30 cm van de Lucky Puggo af staat zal de Lucky Puggo een snelle armbeweging maken om de kat van het terrein te verjagen.

Азтай муурны хувьд "Maneki Neko" хэмээх гоёл чимэглэлийн азтай муурны хамгийн азтай нь юм. Энэ бол Японы домогчдын дахин боловсруулсан холбоосуудын нэг юм. Хамгийн том зүйл бол хувилбарын хувилбарууд бөгөөд азтай муурыг сонгох боломжтой. де мопшонд. Төгсгөлд нь юу хийх ёстой вэ!

Алхам 1: 1 -р оосор: Материал Верзамелен

De Lucky Puggo werkt уулзсан een sonar sensor die hoe ver iets van het beeld af staat en als het deteert dat er iets binnen 30 cm van de Lucky Puggo af staat zal het door middel van een servo een snelle armbeweging maken.

Энэ материалын хувьд:

1 удаа Arduino Uno

1х талхны самбар

1х Servo мотор

1х Sonar мэдрэгч

9х холбогч утас

Клей, өсгийтэй гутал …

2 -р алхам: 2 -р үдээс: Aansluiten

2 -р оосор: Aansluiten
2 -р оосор: Aansluiten

Тайлбарыг буцааж англи (Америкийн Нэгдсэн Улс) руу орчуулах Орчуулах Sluit alles aan zoals ik heb aangegeven op de tekening.

Voor het testen van je sensor en servo is a bread bread erg handig. Нэмэлт туршилтуудын аль алиныг нь авч үзье. Ik heb er zelf voor gekozen om het op het breadboard te laten zitten en er een stevige behuizing omheen te bouwen zodat het met geen mogelijkheid kan verplaatsen.

Алхам 3: Үдээс 3: Код

Энэ кодыг уншаарай. Хоёр долоо хоногоос хэтрэхгүй байгаа бол <31 омат m'n tafel niet zo heel groot is. Voel je vrij dit aan te passen naar de afstand die jij denkt nodig te hebben.

Алхам 4: Үдээс 4: Бэхуинг хийх

4 -р үдэшлэг: биеэ авч явах
4 -р үдэшлэг: биеэ авч явах
4 -р үдэшлэг: биеэ авч явах
4 -р үдэшлэг: биеэ авч явах
4 -р үдэшлэг: биеэ авч явах
4 -р үдэшлэг: биеэ авч явах

Дизайн үдээс хойш хоёр зиен хое хоёр де гар хамгийн их behuizing heb gemaakt байна. Хаалга нь маш их ачаалалтай байдаг.

Wat heb je nodig voor de arm zodat het stevig is en toch soepel en licht genoeg is voor de servo?

(Zie afbeelding 1, monteer alles in de volgorde van de afbeelding van links noar rechts.)

1х Servo (үдээс 2)

1x M8 саадгүй байдал

1х Kogellager 8 мм

2x Moer M8

2x Ringetje M8 дууны нэр

Нөхцөл байдлыг сайжруулахын тулд 1 удаа хайх хэрэгтэй

1x regenpijp met bocht (ziet er perfect uit voor een arm)

Zet alles in elkaar in deze volgorde en je resultaat zal er dan uitzien als afbeelding 2 van deze stap. Draai het geheel niet te strak aan, dan wordt de armbeweging minder soepel en zal je servo het waarschijnlijk niet trekken.

Voor de behuizing heb ik een prullenbak van de action gebruikt. Daar heb ik mijn arduino en onderdelen in verstopt en met knex heb ik de servo vastgezet. Snij uit de onderkant van de prullenbak een gat zodat de sensor er doorheen past. Хичнээн чухал зүйл бол хамгийн чухал зүйл юм. Энэ нь 3 -р зүйл юм.

Nu het leukste gedeelte van het hele төсөл; pak zo veel klei als je kunt bemachtigen (хоёр зөвлөх fimo featherlight voor de kop en bepaalde delen van de arm) хамгийн сайн ойлголт өгөх болно. Ik kos dan voor een mopshond maar wees hierin vrij. Laat het 4 dagen drogen, likje verf en tadàà! Азтай Пугго!

Зөвлөмж болгож буй: