Агуулгын хүснэгт:

Турбулент хэмжигч: 4 алхам
Турбулент хэмжигч: 4 алхам

Видео: Турбулент хэмжигч: 4 алхам

Видео: Турбулент хэмжигч: 4 алхам
Видео: Boeing 757 теряется и врезается в гору — 100% авиация — завершение документального фильма AirTV 2024, Долдугаар сарын
Anonim
Турбулент хэмжигч
Турбулент хэмжигч

Энэ бол турбулентийн тоолуур юм. Тооцоолох тоолуур нь Reynolds -ийн тоо, хэмжигдэхүүнээс хамаагүй илүү чухал ач холбогдолтой юм. Хичээлийн эхэн үед 50 мс үнэтэй байх ёстой. een tussen fase en turbulente stroming.

Хангамж

  • Бөөмийн фотон ба талхны самбар
  • Нислэгийн мэдрэгч VL53L0X
  • Холбогчийг холбоно уу
  • 4x Kabels ван 1 метр
  • 5х8 мм хэмжээтэй
  • 20х8 мм хэмжээтэй
  • Наалдамхай тууз & lijm
  • IJzerdraad 10 см
  • Knoopje
  • Houten банзан машин 40 см
  • Вриждрааидэн

Алхам 1: Боувен

Боувен
Боувен
Боувен
Боувен

Zoals te zien is op de foto's is er een frame nodig om de turbulentie meter op te hangen. Het хүрээ gemaakt ван байна 2 houten planken ван 6 см үүлдрийн EN 2 см -ийн dik. Бовенсте банз нь 24 см хэмжээтэй, мод нь 15 см хэмжээтэй байдаг. De planken zijn aan elkaar verbonden 4x 8 mm draadstaal en moeren, dit is om de hoogte in te kunnen stellen van de onderste plank. Het is dus nodig om 4 x 8 mm gaten te boren in het midden van de bovenste plank en 3 cm uit het midden van de onderste plank, zoals in het plaatje hier boven. Elke plank zit vast нь 2 -ийн хоорондох хамгийн том уулзалтуудын нэг юм.

Om de sensor op te kunnen hangen moet er no nog een gat van 8 mm geboord in de onderste plank en draadstaal er in worden geplaatst. De sensor wordt vervolgens асар том geklemd tussen twee moeren. Daarnaast is a een stuk luct tape nodig op het draadstaal achter de sensor zodat deze geen elektrisch contact maakt.

Дэвжээний банзан дээр дордсон модон ван де бовенсте банзан. Хэмжээ нь 5 см, өргөн цар хүрээтэй, өргөн цар хүрээтэй байх болно. Тайлбарыг буцааж англи (Америкийн Нэгдсэн Улс) руу орчуулах Орчуулах Om het meet oppervlak te vergroten is a een stuk luct tape van 2 bij 3 cm op het ijzerdraad nodig ter hoogte van de sensor.

Алхам 2: Хэлхээ

Хэлхээ
Хэлхээ
Хэлхээ
Хэлхээ

Het circuit bestaat uit een particle photon, een soort arduino, en een time of sensor sensor, wij hebben een vl53l0x gebruikt. Нислэгийн мэдрэгчийн цаг яг таарч байгаа нь хэт улаан туяаны лазер юм. Нислэгийн мэдрэгчийн цаг, нислэгийн мэдрэгчийн тоосонцор, фотон хаалга, дунд зэргийн хурдтай байдаг. De Vino moet aan een 2.6V tot 5.5V verbonden baded, de GND moet aan 0V verbonden worden, de SDA moet aan D0 pin verbonden en de SCL moet aan D1 verbonden. Ум де arduino een veilige afstand te geven van het water zijn alle kabels verlengd met elk een 1 metr lange kabel. Зөөврийн компьютерын бөөмийн фотон, микрофон USB -ээр дамжин өнгөрөх болно.

Алхам 3: Код

Zip bestand кодын турбулентийн тоолуурыг шаталсан хэлбэрээр оруулах. Нууц үгийн утганд яг тохирч байна. Let let op op als je de delayTime aanpast dat je ook de 't' in de while loop aanpast, eveneens andersom. Deze code bestaat uit 3 verschillende bestanden, het is nodig om ze allemaal op de arduino te laden zodat alle elementen van de code gebruikt kunnen worden.

Нислэгийн мэдрэгчийн цаг, оригенелийн код нь вэбсайтын хэрэглэгчийн гарын авлага, мэдрэгчийг ашиглах заавар юм.

Velleman вэбсайт:

Алхам 4: Метен

Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан болно. In beide gevallen is het handig om de meetgegevens te kalibreren, doe dit through de waarden 'LM' en 'ML' in code.

Stel 'LM' нь хамгийн сүүлийн үеийн хувилбаруудын нэг юм. Энэ нь 'MH' de waarde die je wilt als overgang van tussen fase naar turbulente stroming.

Библиэ бол хамгийн чухал зүйл бол MH -ийн турбулентийн өрөөнд байгаа объект юм.

Зөвлөмж болгож буй: